The Creative Crew

Vi är gänget bakom innehållet

Ett stort tack till Sweet Protection som backar oss i jobbet att föra ut sporten och få fler att upptäcka och älska mountainbike.

Mountainbikepodden

 

Foto

Namn: Niclas Andersson
Ålder: 33

Cyklar på: Giant Glory Advanced & Specialized Enduro Evo Carbon
Favoritställe i Sthlm: Flottsbro

The story
Cyklat mountainbike sedan barnsben och har efter flytt till Stockholm för några år sedan tagit upp intresset till nya nivåer. Niclas bangar aldrig för ”en repa till” så att vi kan få den där bilden vi vill ha.

 

 

Mountainbikepodden

 

Film

Namn: Ove Ellemark
Ålder: 33

Cyklar på: YT Capra CF Pro Race
Favoritställe i Sthlm: Flottsbro

The story
Ove har ”bara” suttit på sadeln sedan 2015 då intresset växte fram, men han har 11 år bakom sig inom professionell foto- och film/TV-produktion. Han har också en hel del erfarenhet av fart efter ett par säsonger bakom ratten på Sveriges motorbanor.

 

 

Mountainbikepodden

 

Flacka vinklar

Namn: Fredrik Bejerland
Ålder: 33

Cyklar på: YT Capra CF Comp & YT Tues
Favoritställe i Sthlm: Flottsbro

The story
Cykling har alltid varit ett stort intresse. Fredrik tävlade i BMX som junior för att sen gå över till att cykla mountainbike. 2015 tog cyklingen nya höjder med fokus på downhill och enduro. Fredrik söker hela tiden efter nya utmaningar där han utvecklas och längtar efter nästa utförslöp.

VARFÖR

Allt går inte att förklara – men detta går. Vi älskar mountainbiking och vi vill att fler ska vilja uppleva hur fantastiskt roligt det är att cykla i skogen och utför branter.

Det är vår drivkraft. Därifrån får vi vår energi att dela med oss så mycket vi kan i förhoppningen om att det inspirerar dig som läser att antingen börja cykla eller, om du redan är en rider, ge dig ut på nästa äventyr.

 

DET VI SKAPAR

Vi skapar i princip allt innehåll själva – både podcast, bilder och film. Det är ju en del av det roliga och det är vårt game. Vi är klart mer erfarna på innehållsskapande än på att cykla mountainbike.

 

RAMAR FÖR INNEHÅLLET

Vi vänder oss till både den mer vana cyklisten och till den som är ny inom mountainbike. Vi hoppas att vi också kan inspirera den som funderar på att prova till att ta steget att testa.

Vi försöker att vara både förklarande och inspirerande och vi försöker också att vara både normmedvetna och stundtals normkritiska. Det finns enormt mycket föreställningar om hur saker ”ska vara” och vilken jargong som gäller. Vi vågar vara okunniga, ibland oerfarna på sadeln och vi försöker vara uppmärksamma på könsnormer. Det är helt enkelt alltid ok att vara sig själv och köra efter sina förutsättningar – oavsett om du är tjej eller kille, yngre eller äldre.

Vi lyfter hellre upp än klankar ner, vi bidrar hellre än att sitta hemma o klaga. Vi gör inte allt rätt med vi tar nya tag och fortsätter.

Vi är enormt glada att så många valt att följa våra kanaler, ett stort tack för all uppskattning ni ger. Det betyder mycket och ger energi att skapa mer innehåll.